19 Eylül 2010 Pazar

AZ

Gün doğacak diye saçma bir çırpınış sergiliyoruz yine.Sabah olmasına neredeyse 2 saat kaldı. Gündüz aralıksız 10-11 saat uyku sonra 2-3 gün uykusuz, adam olmanın sınırından epeyce uzak normalleşmeye gayret ediyoruz. Esasen şikayet etmekten pek hoşlanmasam da bu fasılasız döngünün orta yerinde başka bir bene yola alıyorum.Biraz biraz benden başka mekanların hicvine sığınmışlıkla ayı izleyerek başka masalları duyar gibi olmaya başladım.

Şimdi denilebilirki rahattadır beden ve belki hiç olmadığı kadar yüklemlerden uzak, omur ağırlığındakilerden ırakça seslerini yükseltebilirim ve denilebilirki iç dünyasındaki parlak sesin umut yolcuğunu merdivenlerinden usulca çıkarak amaç hanelerindeki zirvelere yol alabilirim.

Bu sözlere top yekün katılmaktayım.Ancak kendimi de savunmak zorunda hissetmek gibi olmasın ama bir ağır uyuşukluğun,buralardaki mevcudiyetimi gece, gündüz arasında ayrım arasında kaybetmeye başladım. Bir şekilde yola girecek tabi bu halim.

O eski kılıcımı alıp, zirvelere koşarak yol alan halim hala aklımda...Bal rengi saçlarına özlem duyduklarımın madde alemlerime yakınlaşınca tekrar vucut bulacak.Bu özlem yeminsiz başka özlemlerden fersahla farklı fersahla daha ağır anlamlar yüklü.

Bazı öyle inanıyorumki sanki 5 noludan bakınca İncesu'nun ardındadır evim sanki 1saatlik terli yürüyüşler sonrasına kuzu seslerinde sağırlaşacak,kendimi bulacak ve can bebişimin yuvamın tadı kıvamında özlemlerinden pişmiş taze ekmek vuslatının lezzetini damaklara uzun çiğneyişlerle kavuşacağım.

Biliyorum o şimdi masal rüyalarda besmeleli düşünceleriyle pamuk yatağında uykulardadır. Biliyorum o şimdi anacağının şefkatli sevgisinden emin yarınları beklemektedir.

Uyu bebişim eninnilerle uyu...
Uyu Ecişim dualı sözler dilimde huzura uyu...
Uyu canım,canda hasparçam yarınlara uyu....

Gün doğmasına az var. Ay batalı epey oldu. Mehmetler beklemektedir İncesu'ya bakarak.Sanırım onlarda düşünmektedir Cevizlik'in diğer tarafında memleket vardır, başka özlemler saklıdır gidince mutluluk veren, ayrılıklarda hüzün veren...

Memleket kokusu sardığında vuslata az kalmıştır. Az kaldı az az......

1 yorum:

Hülya dedi ki...

az kaldı bitanem...az kaldı...özlemle bekleriz ya 40 gün de olsa bize az kaldı nasipse İnşallah...ana kokusuna sarmalı bekler bebişin seni...sevgiyle bekler...hasretle bekler....

YAĞMURUN SEVDASI