2 Eylül 2010 Perşembe

Gül Rengi...

Bu baharın gelişi evimizdeki çiçeklerin açılışına tanıklık etmemize vesile oldu. Her tazeliliğin adım adım damlayarak parlak renklere dönüşmesini, mis kokuların yayılmasını ve renklerin çoşmasını neşe ile izliyorum.

Her toprağa düşmüş can, her can bulmuş beden yenilenerek ve tazelenerek Mevla’nın bereketinden nasibini alıyor ve sanki bahara kavuşmanın sevinciyle gökyüzüne dönüyor.

Nazlı çiçeğimizin doğmasından fazlasıyla yıl oldu. Bu onun gördüğü ikinci bahar ve daha serpilmiş ve daha bilmiş haline evin içinde pıtırcık adımlarını savuruyor. Yürümeden önce koşmak konuşmadan önce uzun hikâyeler anlatmak istiyor yavru çiçeğim.

Bilge duruşu, bir masal kahramanını cebinden çıkarmak için hazır beklerken hayat yolunu bir kaç kez geçmiş tavrı şaşılası doğrusu. Sanki söze girmek için fırsat kolluyor ve o anı yakaladığında içinde sözler çağlayarak Mevla katından getirdiklerini serecek ve kendinden geçinceye dek düşünü anlatacak.

Çiçeğimin kendini bulduğu bir yer var köşe arkasında. Orada zamanı es geçmiş birbaşka güne dönmüş güneş siması papatyalara ayçiçeklerine şakımaya hazır.

Dur sesleri gelmeden kendini masal kahramanı bilmek için kendini sakınıyor sanki. Masalların o en sevilenesi, sıkıntılarına sihirli parmaklarıyla dokunuşlarıyla taze pembe heyacanlara dönüştürmeyi öğrenmekte şimdilerde. Yol yordam bilmek için gül yüzüyle tebessümle yoğurarak hasbi niyetlerini kelimeleri uzatarak, kendi şivesinin o en komik, o en manalı, o en safiyane cümlelerini kurmakta.

Bazı sözleri yaralamakta babayı…bazı sarmakta sözleri düşüncelerimi bilmeme değin bebektir olur böyle şeyler desemde.

- Zizep(Zeynep)’in babası buyyda…

- Memedi Arda(Mehmet Arda)’nın babbası buyyda

- Babaaaaaa

- Benim babam nerde……..

- Babbaaa…..

- Kaylu(Caillo)’nun da babası vavvv

- Babbaaaa….

Bir tokattan daha ağır ekşilik katar bu diyalog… Ağır sözlerden daha yüklü yüklemler salar boyna….Duruşu eğim kazanır ve anlamsızlar türer…..


DAHASI SONRA….

1 yorum:

Hülya dedi ki...

bu sözler ağır sözler değil ki...babası onun sana olan sevgi ve bağlılığının simgesi her biri...bunlar seni üzeceğine seni gururlandırıp sevindirmeli babamız.......nasıl kıymetlimiz nasıl bir hasretimizsin.......sağlıkla gel...

YAĞMURUN SEVDASI